Over TaalBeeld Almere

Welkom… 

Wat is uw doel?  Moet u inburgeren of wilt u gewoon beter Nederlands leren?  U bent welkom om  met mij te bespreken welke cursus u nodig heeft om hieraan te werken.  Een gesprek, met of zonder intaketoets, is gratis. Wilt u eerst een les bijwonen vóórdat u beslist? Helemaal goed.  In de coronatijd staat bij dit alles veiligheid voorop. 
Suzan de Hulster

Klachtenregeling en Privacyverklaring
Klik hier voor mijn Klachtenregeling.
Klik hier voor mijn Privacyverklaring.

Cursusoverzicht
1. Voorbereiding op de inburgeringsexamens *
     – Nederlandse les van niveau A0 naar A1, naar A2, naar B1,
     – KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij)
     – oefenen met inburgeringsexamens.
*Voor statushouders en expats, mét of zonder DUO-lening.

2. Maatwerk voor expats en internationals
3. Conversatieles

Leslocatie: Olstgracht 59


Olstgracht 59
1315 BH  Almere
Enkele foto’s van het leslokaal

Contact
info@taalbeeldalmere.nl
06 – 40 665 337

Mijn kwalificaties:
– Certificaat NT2 docent
– Eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs
– Keurmerk Blik op Werk
– Lid van de beroepsvereniging  BVNT2

Iets over mijn achtergrond
Suzan de Hulster, sinds 2017 gecertificeerd NT2-docent. Mijn opleiding hiervoor volgde ik aan de Hogeschool van Amsterdam.  Vanaf 2016 gaf ik bij diverse taalbureaus toen al les aan statushouders.  In 2018 waagde ik de stap naar zelfstandigheid met TaalBeeld Almere, dat ik bewust klein houd.
Ik ben aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de Franse taal- en letterkunde, inclusief onderwijsbevoegdheid en met als bijvak Arabisch. Mijn werkervaring ligt vrijwel geheel in de commerciële sector, in diverse functies. Meer achtergrond vindt u in mijn profiel op LinkedIn.

Lessen in coronatijd (update 18 juni  2021)
Lessen kunnen weer in de klas.  Zoom-lessen blijven mogelijk, met name als uitwijkmogelijkheid. De gebruikte methodes van Taalsterk en Taalcompleet lenen zich van oudsher voor beide lesvormen.

Mijn corona-bestendige klaslokaal biedt plaats aan maximaal 5 cursisten. Normaal zouden dit er 8 zijn.  Tafels staan uit elkaar en zijn voorzien van  plexiglas schermen. Wie zit hoeft geen mondkapje op, wie loopt wel. We hebben éénrichting verkeer, waarbij pijlen op de vloer de looprichting naar toilet en keukentje  aangeven.  Voor frisse lucht zorgen het luchtafvoersysteem, de ventilatieroosters, en ramen die open gaan als het maar even kan.  Na elke les worden de tafels en schermen gereinigd en gedesinfecteerd. Uiteraard is de handgel in ruime mate aanwezig. 

Vanwaar de naam?
Taalbeeld: de term heeft in de linguistische wetenschap een paar betekenissen. Wat ík er in wilde vangen is dat je door de taal te leren niet alleen sneller kunt communiceren, maar ook een beter beeld krijgt, in de zin van inzicht en begrip. Daarnaast is er een associatie met de belangrijke rol van visuele media in de klas, zoals het grote scherm dat we elke les gebruiken, de platen aan de muur en de online-oefeningen die snellere vooruitgang dan ooit tevoren mogelijk maken.

Almere: we bevinden ons in een groene stad die ruimte, lucht en mogelijkheden biedt. Als Zeeuwse voel ik me hier buitengewoon thuis. Met mijn taalschool wil ik er mijn eigen positieve bijdrage aan leveren.

KvK-nummer
71589546

BTW-nummer
NL001554317B75