Terugblik op de klas

Dit jaar heb ik vanwege de coronaregels letterlijk minder cursisten kunnen plaatsen (niet meer dan 5 per groep) en best veel uren lesgegeven. Ondanks de situatie kon het dus toch een aantal maanden in de klas. Iedereen wil liever naar de klas komen dan thuis achter een scherm zitten. Maar ook in de klas is het nu niet zo gezellig meer: iedereen apart, achter plexiglas en met een mondkapje als je loopt. Niet meer samen koffie of thee halen maar om de beurt. Samenwerken kan eigenlijk niet. Wel is de woordenschat uitgebreid met de woorden van nu, zoals ‘mondkapje’ ‘afstand’ ‘anderhalve meter’ ‘ontsmetten’ ‘verplicht’ ‘maatregelen’ ‘boete’ ‘lockdown’ (‘Is dat een Nederlands woord?’) .

Op naar 2021 : het kan alleen maar beter worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *