Kerstperiode 2020

Op maandag 14 en dinsdag 15 december heb ik de laatste groepen in de klas les gegeven. We hebben de situatie besproken: hoe gaan we verder, met Zoom? Een deel van de cursisten is nieuw en heeft de eerste ‘zoomperiode’ niet bij mij meegemaakt. Ik heb wat huiswerk voor de komende weken uitgelegd en meegegeven. Iedereen heeft vakantie verdiend, maar ik hoop dat ze ook tijd maken om te studeren.
Op woensdag en donderdag heb ik de eerste Zoomlessen gegeven om te testen of ik iedereen begin januari zal kunnen bereiken op deze manier. Ik moet nog een laptop zien te vinden voor een cursiste die er geen heeft. Gelukkig heeft iemand anders net een laptop na gebruik van een half jaar teruggebracht. We moeten weer omschakelen. Het is nog niet allemaal geregeld.

En sommige cursisten wachten liever met de les totdat het weer in de klas kan. Ik heb steeds meer cursisten die niet van DUO lenen maar wel hun inburgeringsexamen willen doen. Zij kunnen enkele weken wachten als ze dat willen. Dat is het voordeel van werken als zelfstandige: ik overleg met een groepje en we besluiten samen hoe verder.

Van augustus tot begin december heb ik de ‘A2’ lessen met zo’n 10 cursisten kunnen afronden, zij kunnen nu thuis verder oefenen en examens gaan doen (wanneer dat weer kan). Sommigen hadden al examens gepland die nu uitgesteld worden.

Suzan de Hulster
info@taalbeeldalmere.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *