Nieuw wordt normaal

Inmiddels geef ik via Zoom online les aan al mijn groepen. Duur: iets meer dan een uur per les. We praten meer dan voordien, we lezen en spellen en ik schrijf mee in ‘de chat’. Ik bewaar die chat en mail hem achteraf door voor de cursisten die zelf niet weten hoe je hem kunt opslaan. Na enige aarzeling bij sommigen krijg ik nu het commentaar dat het goede lessen zijn en dat ze er helemaal aan gewend zijn. Ze vinden het makkelijk.

Af en toe zie ik eens een nieuwsgierige zoon of dochter op de achtergrond en praten we even over hoe het nu bij hen op school gaat (het is tenslotte allemaal Nederlands). Daarna werken we weer verder met de lesstof. De lesmethodes van Kleurrijker bieden veel online oefeningen: dat komt nu extra goed van pas, want men is daar al aan gewend.

Begin juni zal ik klaar zijn met twee groepen. Ik heb tien gegadigden voor een nieuwe cursus, al zou die aanvankelijk online zijn. Maar online is door DUO alleen toegestaan voor cursisten die een lopend contract hadden en dus eerst in de klas zaten.
Kan ik binnenkort nieuwe cursisten in de klas ontvangen? Ik oriënteer me: spatschermen? Stickers op de grond ? Ontsmettende zeep bij de deur? In elk geval looproutes en een lager aantal cursisten per groep vanwege de ruimte.

De groepen die nu bijna klaar zijn, zal ik nadien in de klas nog enkele lessen schriftelijk werk aanbieden, schrijfexamens oefenen e.d. Hier denk ik nog over na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *