In tijden van corona

Het is nu 9 april en iedereen moet nog steeds zoveel mogelijk thuisblijven. Tot 28 april zijn er geen lessen in de klas mogelijk en wie weet duurt het nog langer. Ik ben begonnen met online video-contact. Cursisten zijn erg blij om bij te kunnen praten, ook ik word vrolijk van deze nieuwe manier om elkaar toch te spreken en te zien. We missen elkaar.

De meest gebruikte (laagdrempelige) tool hiervoor ligt onder vuur i.v.m. privacy. Aarzeling is op zijn plaats. Daarnaast twijfel ik of het echt lesgeven gaat worden: het zijn voor nu kortere sessies waarin ik cursisten kan aansporen om zelf te werken. We kunnen kort iets behandelen, ik kan vragen beantwoorden, huiswerk geven en nakijken. We spreken ook veel over andere dingen dan les.

Zo gaan we er de komende tijd het beste van maken, zodat we allemaal betrokken blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *