Voorkomen is beter dan genezen

Na de persconferentie van de premier en RIVM-deskundigen over de opmars van het Coronavirus, heb ook ik de deur gesloten. Mijn cursisten breng ik hiervan op de hoogte via onze appgroepen en telefonisch. Op het raam het bekende briefje.

Ik ontmoet alleen begrip, maar het blijft onwerkelijk. Uiteraard geef ik de cursisten wel wat mee: herhaal je dingen, leer je woorden en grammatica. Werk alvast wat vooruit in je boek. Ik prijs me gelukkig dat mijn lesgroepen uit de voeten kunnen met zulke algemeenheden, en dat ook de methode zich leent voor enige zelfwerkzaamheid. Ik denk nog even na over specifiek huiswerk.

‘Geen les’ betekent voor mij ook ‘geen factuur’. Op zo’n moment ben je blij dat je als beginnend bedrijf op schema ligt qua toeloop en waardering. En niet te vergeten: het doorgaande proces van certificering.

Vóór mij ligt een onverwachte werkvakantie, waar ik eigenlijk best zin in heb. Tijd voor bezinning over koers en cursusinhoud. Daarnaast ook zeer concrete zaken als het belastingformulier, en voorbereiding op de volgende keuring van Blik op werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *